середа, 16 грудня 2020 р.

Замислимося


16 днів проти насилля

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. 

На жаль, прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Майже вся література пронизана описами насилля. Навіть в дитячих книжках на козлика нападають сірі вовки з плачевними для першого наслідками, Карабас-Барабас мучить ляльок, а пригоди Колобка закінчуються трагічною загибеллю героя в пащі Лисиці. Що робити, наш навколишній світ зіпсований і розбещений. Насильство є як би його складовою частиною. Однак опис насильства може мати або повчальну мету, або розбещуючи наслідки. Насильство було і є, але найголовніше те, як ми самі до нього ставимося.

Відвідайте книжкову виставку у бібліотеці «Золоте правило», і ви переконаєтесь на зразках художньої літератури, що зло та насилля можна зупинити, якщо почати з себе, своїх цінностей та мети, якщо справді над цим замислюватися.

Немає коментарів:

Дописати коментар